Asistenta medicală din Comrat, Svetlana Terzi: „Suntem mult mai dotați și echipați grație suportului oferit de Uniunea Europeană și OMS”

Svetlana Terzi este asistentă medicală la Spitalul raional Comrat, în cadrul Centrului COVID-19. A fost transferată aici din secția de pediatrie, când virusul a început să se răspândească din ce în ce mai mult și a fost nevoie de mai multe cadre medicale în tratarea cazurilor grave. Dedicată profesiei sale, este o persoană plină de curaj, empatie, care, în orice circumstanțe, găsește un cuvânt de consolare pentru pacienții săi. Cea mai grea perioadă din pandemie a fost când Centrul a fost supraîncărcat și era nevoie să alerge de la un pat la altul, ca să reușească să acorde tuturor ajutorul necesar.

„Am trăit și trăiesc emoții de nedescris, când te încearcă sentimentul ca trebuie să reușești, împreună cu medicul, să salvezi viețile oamenilor... când totul e contracronometru și te lupți până la ultima picătură a puterilor tale... Desigur, nu există o bucurie mai mare atunci când primești cuvinte de mulțumire de la pacienți... Astăzi suntem mult mai dotați și echipați, grație și suportului oferit de Uniunea Europeană și OMS: avem la dispoziție echipamente personale de protecție, pulsooximetre, concentratoare de oxigen, care ne permit să acordăm ajutorul medical la timp și calitativ”, spune Svetlana.

Are 27 de ani, s-a născut la Kongaz și-i place enorm profesia de asistentă medicală. Îi place să comunice cu oamenii, să le afle păsul și să le fie alături cu un sfat, recomandare, vorbă de duh. În pofida regimului solicitant de muncă, mereu găsește energie pentru cei doi copii ai săi, și un pic de timp liber pentru pasiunea ei – lectura.

Un proiect foto realizat de OMS Moldova și Uniunea Europeană în cadrul Programului „Solidari pentru sănătate” cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății 2021.

Foto credit: OMS/Schimbător Studio

Ultimele Știri