Sfaturi pentru o alimentație rațională în perioada sărbătorilor pascale

-Procurați produsele alimentare din locuri sigure și autorizate pentru a preveni intoxicațiile alimentare;

-Nu folosiți în prepararea bucatelor alimentele după data expirării;

-Spălați-vă pe mâni înainte și în timpul preparării bucatelor;

-Spălați bine fructele și legumele înainte de consum;

-Păstrați bucatele gătite și materia primă în frigider, respectând regimul de temperatură +2..+4 grade. Se recomandă păstrarea preparatelor gata nu mai mult de 24 de ore;

-Preparați bucatelor în cantități moderate, pentru a evita risipa și a preveni intoxicațiile alimentare.

-Optați pentru consumul grăsimilor sănătoase (uleiuri vegetale nehidrogenate), totodată reduceți consumul de grăsimi saturate (grăsimile din carne, unt, slănină) pentru a evita acutizarea bolilor cardiovasculare și a diabetului.

-Înlocuiți maioneza din comerț cu cea preparată în condiții de casă, sau cu alte sosuri: iaurt, smântână, suc de lămâi, etc.

Ultimele Știri