150.000 doze de vaccin Sinopharm și 100.000 doze de CoronaVac au fost distribuite depozitului ANSP

150.000 doze vaccin împotriva COVID-19, produse de compania chineză Sinopharm,  au fost donate Republicii Moldova de către Guvernul Republicii Populare Chineze. Ajutorul umanitar a fost recepționat pe 27 aprilie de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Sinopharm este un vaccin sigur,  cu o eficiență de 100% împotriva formelor severe și medii de COVID-19.

De asemenea, China a donat țării noastre și 150.400 seringi și 124.000 măști de unică folosință, care vor fi distribuite Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

„Mulțumim Republicii Populare Chineze pentru această donație generoasă, care ne va ajuta să intensificăm procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova și să atingem într-un timp mai scurt acoperirea vaccinală necesară pentru realizarea imunității colective. Toate vaccinurile împotriva COVID-19 livrate țării noastre sunt sigure și eficiente”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Igor Curov.

La rândul său, Excelența Sa,  Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova Zhang Yinghong, a menționat: „Donația confirmă prietenia și relațiile strânse de colaborare între China și Republica Moldova, care s-au intensificat pe durata pandemiei COVID-19. Sperăm că asistența umanitară oferită, va contribui semnificativ la combaterea infecției COVID-19 în Republica Moldova”.

Totodată, au fost livrate și 100.000 doze de vaccin CoronaVac, produs de Sinovac, achiziționate de Republica Moldova, prin contractare directă. Vaccinul CoronaVac este aprobat în 17 țări,  inclusiv și în Ucraina. Vaccinul se administrează intramuscular, în 2 doze,  la un interval de 28 de zile. Vaccinul este unul sigur și eficient. Acesta se păstrează la temperatura de 2-8 grade Celsius.

 

Ultimele Știri