Un lot de doze de vaccin Sputnik V, donat de Federația Rusă, a ajuns la Chișinău

Lotul cu 71. 000 de doze de vaccin Sputnik-V, donat de Federația Rusă Republicii Moldova, a ajuns la Chișinău. Campania de vaccinare continuă. Peste 106.000 persoane au fost imunizate cu prima doză până acum, iar peste 11.000 au primit a doua doză.

Lotul de donații a fost întâmpinat pe Aeroportul Internațional Chișinău de către președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Vaccinurile au fost depozitate la Agenția Națională pentru Sănătate Publică. 

Președintele țării, Maia Sandu a declarat că donația de seruri Sputnik-V va permite accelerarea procesului de vaccinare și va deschide posibilitatea extinderii categoriilor de persoane vaccinate în Republica Moldova.

„Vaccinarea și păstrarea în continuare a măsurilor de protecție sunt șansa noastră de revenire la normalitate. Este important că într-o perioadă cât mai scurtă să se vaccineze cât mai mulți cetățeni, așa încât să protejăm viața și sănătatea noastră și a celor dragi. Statul trebuie în continuare să facă tot posibilul pentru a aduce în țară cât mai multe doze de vaccin, dar și să asigure acces la mai multe tipuri de vaccin, așa încât cetățenii să poată alege. Purtăm mască și ne vaccinăm când ne vine rândul - așa învingem pandemia”, a subliniat Maia Sandu.

Ultimele Știri