CSE a decis reluarea activității teatral-concertistice din 2 mai

Comisia pentru Situații Excepționale a decis reluarea activităților teatral-concertistice începând cu data de 2 mai. Numărul spectatorilor nu va depăși 30% din capacitatea locurilor disponibile. În funcție de evoluția situației epidemiologice, decizia ar putea fi revizuită. 

Din 2 mai se va permite și desfășurarea acțiunilor culturale în aer liber, organizate de instituțiile teatrale concertistice și de cinema acreditate de MECC, cu respectarea strictă a normelor sanitaro-epidemiologice.

Din 26 aprilie cetățenii Republicii Moldova se vor putea deplasa nestingherit și după ora 23.00. Comisia pentru Situații Excepționale a abrogat interdicția privind circulația în afara domiciliilor între ora 23.00 și ora 5.00. De asemenea, s-a decis reluarea procesului educațional în învățământul profesional pentru efectuarea stagiilor tehnice, care nu poate fi realizate la distanță.

În perioada 25 aprilie – 11 mai, activitățile cultelor religioase, slujbele, serviciile divine, rugăciunile colective se vor desfășura doar în aer liber.

Starea de urgență a fost instituită din 1 aprilie până pe 30 mai.

Ultimele Știri