În Republica Moldova a ajuns cea de-a doua tranșă de ajutor umanitar din partea NATO

100.000 de măști de model FFP2, în sumă de 190.000 de dolari, vor fi repartizate instituțiilor medico-sanitare publice, conform necesităților. Donația vine din partea Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), pentru a veni în sprijinul autorităților din țara noastră în lupta împotriva COVID-19.

„Aduc sincere mulțumiri NATO pentru asistența oferită Republicii Moldova în lupta cu pandemia COVID-19. Datorită acestui suport, lucrătorii medicali vor fi mai protejați împotriva infectării și vor putea depune toate eforturile pentru a salva vieți în continuare”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea.

„NATO reiterează un mesaj puternic de solidaritate cu Republica Moldova în eforturile de a face față pandemiei COVID-19. Ne face plăcere să donăm cea de-a doua parte a pachetului de asistență, care va ajuta la asigurarea protecției și siguranței personalului medical”, a declarat atașatul militar al Ambasadei Republicii Lituania în Republica Moldova, colonelul Dainius Kazlauskas.

Pe 24 februarie, Republica Moldova a primit prima tranșă a donației constând în 25.000 de costume pentru protecție de unică folosință (Tyvek 600+),  în sumă de peste 300 de mii de dolari.

Ultimele Știri