Cel de-al doilea lot de vaccin donat de România a ajuns în Republica Moldova

Lotul de 50 400 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19  donat de România a ajuns pe 27 martie în Republica Moldova. Vaccinurile au fost produse de AstraZeneca și fac parte din donaţia de 200 de mii promisă de autoritățile de la București.

Vaccinurile vor fi repartizate centrelor raionale continuarea campaniei de vaccinare. Este o donație generoasă din partea României, care a fost posibilă datorită eforturilor guvernului României pentru a le achiziționa. Este un gest imens de solidaritate. Aceste loturi fac parte din promisiunea pe care a făcut-o președintele României, Klaus Iohannis, președintelui Maia Sandu. Este modul nostru simplu prin care spunem cetățenilor Republicii Moldova că suntem alături de dumneavoastră. Aceste doze vor fi duse la Chișinău, de unde vor fi distribuite către toate raioanele țării, a declarat Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Consilierul prezidenţial, Ala Nemerenco, a menționat că acest lot va permite țării noastre să treacă la ce-a de-a doua etapă de vaccinare.  Ne confruntăm cu o criză de vaccin, iar acest lot ne-ar permite să trecem la cea de-a doua etapă de vaccinare. Mulțumim pentru acest dar generos, care a venit azi într-o zi atât de însemnată pentru țările noastre”, a declarat consilierul prezidenţial, Ala Nemerenco. 

Pe 27 februarie, România a livrat Moldovei 21 600 de doze de vaccin împotriva COVID-19.  Vaccinul a fost utilizat la imunizarea cadrelor medicale care luptă în prima linie împotriva noului coronavirus.

Foto credit: OMS

Ultimele Știri