Buletin informativ al MSMPS nr. 32

 

 
e-newsletter   |   nr. 32 decembrie 2020
 
 
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale
 
 

Buletin informativ al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

 
 

Prioritățile Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru anul 2021

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Achiziționarea dispozitivelor medicale, a testelor și echipamentelor de protecție, majorarea salariilor lucrătorilor medicali cu 30 la sută de la 1 ianuarie și aprobarea Strategiei Naționale de Sănătate. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat principalele priorități pentru anul 2021. Autoritățile își propun să relanseze parteneriatul public–privat pentru prestarea serviciilor de radioterapie.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Viorica Dumbrăveanu: „Gestionarea pandemiei de COVID-19 a fost o provocare nu doar pentru echipa ministerului, dar și pentru întreaga societate”

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Întregul sistem medical a luptat și luptă în continuare pentru viața oamenilor și știu că vom putea face față pandemiei până la capăt. Este convingerea ministrului în Exercițiu al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, care a transmis un mesaj la final de mandat. Dumbrăveanu le-a mulțumit eroilor din prima linie pentru curaj, sacrificiu și dedicație.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Donație UE și OMS: Aparate de ventilare pulmonară și monitoare pentru pacienții infectați cu COVID-19 în stare gravă

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

34 aparate de ventilare pulmonară pentru pacienții cu COVID-19 în stare gravă, care necesită respirație asistată și 41 monitoare pentru pacienți au fost livrate în Republica Moldova. Echipamentul medical esențial a ajuns în țară grație sprijinului financiar și tehnic al Uniunii Europene și Organizației Mondiale a Sănătății în cadrul inițiativei UE „Solidari pentru Sănătate” de combatere a pandemiei COVID-19 în țările Parteneriatului Estic.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Sărbătoreşte în siguranţă!

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Toți așteaptă sărbătorile pentru că aduc fericire, dar ei, de multe ori, sunt cei care creează adevăratele minuni. Lucrătorii medicali sunt cei mai generoși oameni din univers, pentru că darul lor, de a salva vieți, nu încape sub niciun brad. Revelionul acesta nu e ca altele. E unul în care trebuie să avem grijă de cei dragi. Când stăm fiecare acasă, de fapt, investim într-un an nou mai bun.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Raport: Măsurile de răspuns la infecția COVID-19

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Elaborarea Planului național de pregătire și răspuns la COVID-19, în colaborare cu OMS, asigurarea instituțiilor medicale cu dispozitive și echipamente individuale de protecție, inițierea și desfășurarea tratamentului la domiciliu pentru pacienții cu forme ușoare de coronavirus, stimularea și salarizarea angajaților din sistemul de sănătate. Sunt doar câteva dintre măsurile de răspuns la infecția COVID-19 întreprinse de autorități în anul 2020.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Buletinul informativ a fost elaborat în cadrul eforturilor de răspuns la pandemia COVID-19 ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Uniunii Europene.

Conținutul și opiniile exprimate în buletinul informativ țin de responsabilitatea autorilor și a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și nu reflectă în mod necesar viziunea și politicile OMS, SDC sau cele ale Uniunii Europene.

  Vezi în browser  
 

Ultimele Știri