Buletin informativ al MSMPS nr. 31

 

 
e-newsletter   |   nr. 31 decembrie 2020
 
 
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale
 
 

Buletin informativ al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

 
 

Salarii mai mari pentru cadrele medicale și șoferii de ambulanțe

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

De la 1 ianuarie 2021, cadrele medicale din țară vor primi salarii majorate cu 30%. În acest sens, în buget sunt prevăzute 1,12 miliarde de lei. Această decizie vizează peste 40.000 de lucrători din domeniul sănătății.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Donație Austria și OMS: dezinfectanți pentru instituțiile de asistență socială din țară

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

1000 litri de dezinfectanți vor fi repartizați în 7 centre de plasament temporar pentru adulți și copii cu dizabilități din localitățile Bădiceni, Brînzeni, Cocieri, r. Orhei și municipiile Chișinău și Bălți. Totodată, în cea de-a doua tranșă a ajutorului umanitar, instituțiile sociale vor primi măști, mănuși și halate de protecție. Lotul de dezinfectanți a fost oferit de Ministerul Federal al Afacerilor Sociale, Sănătății, Serviciilor de Îngrijire și Protecției a Consumatorului din Austria, prin intermediul Ambasadei Austriei la Chișinău și Biroul Regional OMS pentru Europa.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Medicamente compensate pentru tratamentul COVID-19 la domiciliu

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Persoanele cu forme uşoare şi moderate de COVID-19 care se tratează la domiciliu vor beneficia de medicamente compensate din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală. Preparatele destinate tratamentului COVID-19 în condiţii de ambulatoriu vor fi prescrise de medicii de familie.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Evenimentele și ceremoniile festive sau corporative de Crăciun și Revelion sunt interzise

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Evenimentele și ceremoniile festive sau corporative cu ocazia sărbătorilor de iarnă sunt interzise în Chișinău din 22 decembrie și până pe 15 ianuarie 2021. Decizia a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică din municipiu.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

La muncă, și de sărbători

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Au lucrat mult și cu dăruire întreg anul, iar sărbătorile de iarnă tot la muncă le vor petrece. Eroii din prima linie sunt mereu la datorie, iar mulți dintre ei vor fi lângă pacienți chiar și atunci când acele ceasornicului vor indica trecerea într-un nou an. Mărturisesc că gândul le va fi mereu la cei dragi pe care, din cauza volumului mare de muncă, îi văd tot mai rar.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Ajutoare pentru combaterea pandemiei

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Centrele de sănătate din Strășeni și Fălești au beneficiat de 200.000 de măști și peste 900 litri de dezinfectant din partea Uniunii Europene. Donația, în valoare de peste 13 mii dolari, a fost făcută prin intermediul Programului regional „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Studiu: 85% dintre moldoveni sunt de acord să poarte obligatoriu măștile în spațiile publice închise, în transport și magazine

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Concluzia se regăsește în studiul „Viziuni comportamentale privind COVID-19 în Republica Moldova”. Potrivit celui de-al treilea studiu, procentul respondenților care consideră că există o probabilitate mare să se infecteze cu COVID-19 a crescut (de la 33% în iulie la 41% în noiembrie) și că aceasta ar fi grav (de la 23% în iulie la 29% în noiembrie). Percepțiile riscului de infectare sunt mai mari în grupul persoanelor în vârstă și femei.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Buletinul informativ a fost elaborat în cadrul eforturilor de răspuns la pandemia COVID-19 ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Uniunii Europene.

Conținutul și opiniile exprimate în buletinul informativ țin de responsabilitatea autorilor și a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și nu reflectă în mod necesar viziunea și politicile OMS, SDC sau cele ale Uniunii Europene.

  Vezi în browser  
 

Ultimele Știri